L’ICS Catalunya Central consolida el Grup de Recerca de Salut en Àmbit Rural, format majoritàriament per investigadores

El Grup es va crear el 2017 per estudiar les singularitats de l’assistència sanitària i la promoció de la salut en entorns rurals. Ara ha rebut l’acreditació de la Generalitat, que en reconeix la trajectòria investigadora i la perspectiva de gènere.

Foto_grup_PROSAARU_2

L’objectiu del Grup PROSAARU és estudiar les característiques i singularitats que poden tenir els entorns rurals a l’hora de promocionar la salut i donar assistència sanitària. Una de les seves línies estratègiques de treball és la salut digital i les eines tecnològiques que es poden aplicar en l’àmbit rural per millorar la pràctica dels professionals i l’atenció al pacient. En aquest sentit, el Grup ha dut a terme projectes de recerca vinculats a la telemedicina i a la intel·ligència artificial aplicada a pacients de COVID persistent. Altres estudis destacats, impulsats per aquest Grup, han consistit a avaluar la relació entre exercici físic i fibromiàlgia, el projecte de “Xat jove” (una plataforma de consulta sobre la salut en adolescents de l’Anoia), l’impacte de la pandèmia en l’accés al servei públic de salut i l’anàlisi sobre la durada de la resposta immunitària en pacients vacunats contra la COVID i, també, en pacients que l’han passada.

Saüch explica que “volem ser un grup de referència de salut digital als entorns rurals i consolidar la nostra investigació per poder valorar l’impacte que genera la utilització d’eines o solucions de salut digital en els entorns rurals, així com captar talent jove. També busquem millorar la salut dels pacients i ajudar els professionals d’Atenció Primària en les tasques que realitzen en el seu dia a dia”. Un eix important de la investigació del PROSSARU és sobre els determinants socials i els estils de vida, i com afecten la salut de les persones i l’ús del sistema sanitari.


Font: Gerència Territorial de la Catalunya Central 

Advertisement
Aquesta entrada s'ha publicat en Gerència Territorial Catalunya Central, ICS Catalunya Central i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.