L’EAP Montserrat organitzará accions de suport a 25 de novembre Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

L’Equip d’Atenció Primària (EAP) Montserrat se suma a la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones aquest divendres, 25 de novembre.

Des dels diferents centres d’atenció primària del nostre ABS han preparat accions amb l’objectiu de conscienciar la població sobre aquest tipus de violència i les conseqüències que té en la salut de les dones.

DIVMEDA banda, des de l’Institut Català de la Salut s’ha fet arribar a tots els centres sanitaris, tant d’atenció primària com d’hospitals, un domàs que els equips penjaran divendres en el qual es reflecteix, d’una banda, el rebuig de l’ICS a aquesta xacra i, de l’altra, la voluntat de sensibilització en la matèria. També s’ha organitzat una jornada al voltant d’aquest tipus de situacions, que enguany se centra en una nova forma de violència masclista: la submissió química. Tindrà lloc el divendres al matí a la seu de l’ICS, a Barcelona, i també es podrà seguir en línia a través d’aquest enllaç.

Volem recorda que qualsevol dona que sigui víctima de violència masclista pot adreçar-se al telèfon gratuït i confidencial contra la violència masclista 900 900 120, amb atenció permanent 24 h, 365 dies. En cas d’acudir al centre d’atenció primària, la dona serà atesa pel professional sanitari i, si les lesions que presenta ho requereixen, es derivarà a l’atenció hospitalària. El cas es posa en coneixement de la treballadora social de l’equip d’atenció primària per tal que pugui iniciar el procés d’atenció amb aquella persona i perquè treballi coordinadament amb altres agents del territori. Si necessita protecció, s’activa el cos de Mossos d’Esquadra. Des de l’Atenció Primària també s’ofereix atenció per a aquelles dones que han patit violència o per a les que l’estan patint i no la verbalitzen, però el professional ho sospita.

Advertisement
Aquesta entrada s'ha publicat en Eap Montserrat, montserratics i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.