Abordatge de les violències sexuals

  • El SIC oferirà atenció les 24 h arreu de Catalunya.
  • Comptarà amb un grup de psicòlogues que es desplaçaran quan calgui.

La professional oferirà, de manera presencial, uns primers auxilis psicològics, i ajudarà la dona a prendre decisions pròpies sobre els passos a seguir.

El nou servei es posarà en marxa el tercer trimestre de 2023 i s’activarà a través de la línia 900 900 120, que actualment ja ofereix informació sobre violències masclistes de manera gratuïta i confidencial.

A partir d’ara, a més d’informació, el telèfon oferirà atenció directa i podrà facilitar un primer assessorament jurídic.

Nou model: prevenció i reparació

El nou Model d’Abordatge de les Violències Sexuals planteja 89 accions, estructurades en dos grans eixos: la prevenció, amb una dimensió comunitària, i la reparació. Les accions previstes es desplegaran a partir d’ara i fins al 2025, i comptaran amb una dedicació de 40 milions d’euros.

Entre aquestes accions destaca l’ampliació de la xarxa d’atenció i recuperació de les violències masclistes i la millora del treball coordinat dels diferents departaments del Govern en relació amb l’abordatge de les violències sexuals.

Advertisement
Aquesta entrada s'ha publicat en Eap Montserrat, EAP MONTSERRAT, gencat.cat, Generalitat de Catalunya, Línia 900900120 - Violència masclista, montserratics i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.