Embaràs, part i postpart

Embaras_etapes.jpg_1595044798

L’embaràs representa un canvi important en diversos aspectes de la vida de la dona i de la seva parella (en cas que en tingui). Suposa un repte que pot generar diferents estats emocionals, sentiments i percepcions segons l’experiència, les habilitats i la manera de ser de la persona. L’embaràs és un procés natural que convé que es visqui amb satisfacció i expectatives de canvi positives.

Així i tot, l’embaràs, el part i el puerperi no són situacions exemptes de riscos. És per això que convé que la dona realitzi els controls, les visites i les proves que els professionals de la salut estableixin, així com que es doti de consells, coneixements i habilitats que la preparin per afrontar els canvis emocionals, físics i d’estil de vida.

Catalunya és un dels països del món amb els indicadors de salut maternoinfantil més bons. Això ha estat possible gràcies a les millores en la detecció precoç de malalties, en els controls i seguiments, i en les intervencions sobre hàbits i conductes saludables tant per a la mare com per a l’infant.

Videoteca

Estàs pensant a quedar-te embarassada?

Planifica el teu embaràs

Estic embarassada

Quines proves he de fer-me?

Les emocions durant l’embaràs

Gaudiu de l’embaràs amb salut!

Durant l’embaràs, aliments segurs

Més que mai!

Embaràs sense fum

El bebè i tu respireu salut!

Embaràs sense alcohol ni drogues

Durant l’embaràs i l’alletament cap consum d’alcohol i altres drogues és segur

Si estàs embarassada vacuna’t contra la tos ferina

Protegeix el teu nadó!

Citomegalovirus

La infecció es pot prevenir amb l’aplicació de mesures higièniques senzilles i efectives, sobretot durant els 3 primers mesos d’embaràs. 

Risc laboral durant l’embaràs

Permís de maternitat i paternitat

Què cal saber?

La malaltia de Chagas

El control durant l’embaràs és necessari

El virus del Zika i la dona embarassada

Què cal saber

Advertisement
Aquesta entrada ha esta publicada en Embaràs, montserratics, Programa d'Atenció a la Dona (PAD). Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.