Vols deixar de fumar? T’ajudem! Truca al 061 Salut Respon

El tabac és una droga legal però també és una substància molt addictiva que té efectes estimulants sobre el sistema nerviós central de la persona fumadora i que comporta molts riscos per a la salut.

Una vida saludable és una vida sense tabac. Deixar de fumar és probablement el més important que una persona fumadora pot fer per millorar la seva salut, independentment de l’edat o dels seus antecedents com a fumadora. En deixar de fumar millorarà la seva salut i la dels que l’envolten.

Si esteu pensant a deixar de fumar, enhorabona. Heu pres una bona decisió tant per a vosaltres com per a les persones que us envolten. Els consells pràctics i recursos següents us poden ajudar a deixar de fumar.

Truca al 061 Salut Respon

Deu petits consells pràctics

Suport presencial i a distància per deixar de fumar

Hi ha proves que l’ajuda personalitzada i presencial per part d’un professional de la salut incrementa les probabilitats d’èxit en el procés de deixar de fumar. Tot i així, s’ofereixen recursos a distància que també han mostrat la seva efectivitat.

Suport presencial: 

Demaneu visita al vostre centre de salut, on us podran assessorar sobre el procés de deixar de fumar i prescriure-us tractament farmacològic si ho consideren adient (Programa “Atenció primària sense fum“).

Cerqueu informació i ajuda a la farmàcia; hi ha una xarxa de farmàcies sense fum, en les quals els professionals farmacèutics també us proporcionaran assessorament. Farmàcies de Barcelona, Farmàcies de Tarragona i Farmàcies de Lleida.

Si ingresseu en un centre hospitalari, és possible que us ofereixin ajuda per superar l’abstinència durant l’estada i per deixar de fumar.

Si esteu en actiu, la vostra empresa ha de tenir un servei de prevenció propi o ha de tenir contractat un servei de prevenció aliè. En qualsevol cas, us hi podeu adreçar, ja que una de les funcions dels serveis de prevenció de riscos laborals és la promoció de la salut dels treballadors, cosa que inclou l’ajuda per deixar de fumar.

Finalment, hi ha una sèrie de centres de referència en deshabituació tabàquica, als quals es poden derivar persones fumadores que requereixen tractaments especialitzats des d’altres àmbits del sistema sanitari.

Recursos no presencials

Poseu-vos en contacte amb Salut Respon trucant al telèfon 061, línia telefònica per ajudar a deixar de fumar. Poden ajudar-vos a rebre un tractament personalitzat per deixar de fumar, resoldre dubtes amb relació al tabac, i també recomanar-vos un centre assistencial proper, si és necessari. Funciona les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any i cobreix tot el territori de Catalunya.

També podeu contactar amb la Unitat de Tractament del Tabaquisme de l’Hospital Universitari de Bellvitge, que ajuda a deixar de fumar en línia. Trobareu tota la informació a Tabaquisme.cat.

Informació relacionada

Font:  Canal Salut
Advertisement
Aquesta entrada ha esta publicada en 061 CatSalut Respon, Deixar de fumar, Eap Montserrat, Tabac. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.