S’activa la nova eina digital ‘ContacteCovid.cat’ per a la identificació i seguiment de contactes de COVID-19

Els contactes sospitosos, positius i estrets reben un SMS on se’ls informa d’allò que han de fer.

20201006_Contacte-covid.jpg_2081327605

Es posa en marxa ContacteCovid.Cat, una eina digital complementària al circuit de seguiment i identificació de contactes de COVID-19 que funciona a partir de l’enviament de missatges SMS.

Funcionament de ‘ContacteCovid.cat’

L’eina digital enviarà tres tipus de SMS:

  • En el moment que hi hagi un cas sospitós: proporcionarà l’accés a una pàgina per reportar-hi les seves dades personals i se li mostrarà la definició de contacte estret, li demanarà les dades bàsiques dels seus contactes estrets i li facilitarà informació sobre l’aïllament preventiu que s’ha de fer.
  • Quan la persona ja té la confirmació d’un resultat positiu: demanarà la confirmació i ampliació, si cal, dels contactes estrets identificats prèviament, i facilitarà informació sobre l’aïllament domiciliari, el seguiment dels símptomes a través de l’aplicació StopCovid19 i com tramitar la baixa laboral si es necessita.
  • Als contactes estrets de la persona amb resultat de PCR positiu: els donarà accés a una pàgina amb informació sobre l’aïllament preventiu i la gestió de la baixa laboral si cal, a més d’informació sobre el seguiment de símptomes i el procediment a seguir en cas que n’apareguin.

L’eina no és descarregable, només s’hi pot accedir a través dels SMS que envia el Sistema de Salut de Catalunya.

Les persones que no disposin de la tecnologia o els coneixements necessaris per utilitzar l’eina rebran el suport personal de l’equip de professionals encarregats del seguiment.

Tractament de les dades

Totes les dades que la persona aporta dels seus contactes estrets són privades i no se’n farà cap ús en el cas que la PCR surti negativa. Els contactes tampoc sabran la identitat de la persona que ha donat positiu.


Més informació

Aquesta entrada ha esta publicada en Eap Montserrat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.