Ingredients per a un creixement saludable i feliç

Implica’t en la prevenció/recuperació dels Trastorns de la Conducta Alimentària

Implicat2

Implica’t busca sensibilitzar i conscienciar sobre la importància d’implicar-se en la prevenció i en la recuperació dels trastorns alimentaris. La campanya agrupa un programa d’accions que es duran a terme en el període comprès entre el 2018 i el 2020, per donar a conèixer la tasca de recerca de la Taula en aquest àmbit i aconseguir la implicació de les famílies, els professionals i la societat en general.

El material Implica’t: ingredients per a un creixement saludable i feliç recull un seguit de pautes per saber què podem fer, tant a casa nostra com en la societat, perquè les noies i els nois creixin més sans i feliços.


A TAULA


Què puc fer a taula perquè els meus fills i filles creixin més sans i feliços?

  • Gaudir d’almenys un àpat al dia en família. Confiar en la sensació de sacietat dels vostres fills i filles i evitar forçar-los a menjar. Recordar que el seu ritme és més lent i requereix més paciència per part vostra.
  • Conversar amb tranquil·litat i interès. Per això és millor evitar distraccions com la televisió, mòbils, tauletes…
  • Evitar fer ús del menjar com a premi o càstig. Evitar missatges com «si t’ho acabes tot, et donaré un gelat». Val més reforçar petits avenços, com tastar un aliment nou.

A CASA


Què puc fer a casa perquè els meus fills i filles creixin més sans i feliços?

  • Mostrar amor i afecte fa que els vostres fills i filles se sentin segurs, estimats i acceptats. Doneu-los-en tant com pugueu.
  • Animar-los a parlar obertament de les seves emocions, inquietuds, pors… , escoltar-los amb tota l’atenció i donar-los tot el vostre suport.
  • Establir un entorn segur amb pautes clares. Millor si són poques, fermes, constants i adaptades a la seva edat.

EN SOCIETAT


Què podem fer com a societat perquè els nois i noies creixin més sans i feliços?

  • Reforçar l’acceptació del seu cos i del vostre i sentir-vos-en satisfets. Evitar fer comentaris crítics sobre el físic de les persones.
  • Ensenyar als vostres fills i filles a ser crítics amb les imatges i missatges que apareixen als mitjans. Mirar la TV i navegar per Internet junts afavoreix una visió crítica d’aquests mitjans.
  • Ensenyar-los a relacionar-se de manera positiva amb els altres i a gestionar les dificultats amb què es poden trobar en el seu entorn: escola, amics, etc.

Font: Agència Catalana del Consum
Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Alimentació, Alimentació Saludable, Eap Montserrat, trastorns de la conducta alimentària. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.