Per Sant Jordi, l’ICS cerca històries sobre les relacions entre professionals sanitaris i usuaris en el concurs #Lesparaulesquecuren

El certamen, obert a tota la ciutadania, convida a escriure a Twitter relats breus relacionats amb els serveis de salut i diàlegs enriquidors entre professionals i usuaris.


stjordi_373x225.png_1466240243El concurs de Sant Jordi que l’Institut Català de la Salut (ICS) proposa enguany cercar històries positives en l’entorn sanitari, microrelats o frases que continguin “les paraules que curen”, històries verídiques o imaginades del dia a dia als centres de salut o diàlegs entre professionals, entre professionals i usuaris o entre usuaris.

Els professionals de l’ICS coneixen perfectament la força de certes paraules adreçades als pacients. De la mateixa manera, la ciutadania atesa als centres sanitaris sap reconèixer aquells mots que l’ajuden a afrontar la situació que afecta la seva salut.

Per primera vegada, la institució obre a la ciutadania el seu concurs literari de Sant Jordi. En edicions anteriors, el certamen estava destinat únicament a professionals de la institució. Amb aquesta iniciativa, l’organització vol promoure l’escriptura i la lectura com a hàbits saludables. A banda de ser eines d’aprenentatge constant, escriure i llegir tenen molts beneficis per a la salut física i emocional, a qualsevol edat.

Els participants han d’enviar els seus textos a través de Twitter amb l’etiqueta #Lesparaulesquecuren i mencionar @icscat. Per optar al premi és imprescindible que se segueixi el compte @icscat, des del qual es farà el seguiment del concurs de microrelats. S’admetran tots els tuits publicats entre el 16 i el 29 d’abril que compleixin les bases del concurs.

El guanyador o la guanyadora rebrà com a obsequi la inscripció a un curs d’escriptura creativa de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.

Cada participant podrà enviar un màxim de cinc textos, com per exemple aquests:

stjordi1

stjordi2


Condicions del concurs

 • El microrelat ha d’estar relacionat amb l’àmbit de la salut.
 • Ha de ser original i inèdit, i se’n valorarà la creativitat.
 • Cal escriure i publicar a Twitter una història breu que ha d’incloure l’etiqueta #Lesparaulesquecuren i mencionar el compte @icscat. Els participants han de fer-se seguidors del compte de Twitter @icscat. Aquesta mesura s’aplica perquè l’organització hi pugui contactar, en cas que hi hagi qualsevol dubte.
 • El jurat està format per professionals de l’ICS.
 • Es pot participar en el concurs amb un màxim de cinc microrelats per participant.
 • El microrelat pot incloure imatges o altres recursos permesos per la xarxa social. Si són fotografies, han de tenir les autoritzacions pertinents de les persones que hi apareixen. En cas contrari, s’exclourà del concurs. El jurat es reserva el dret de demanar aquestes autoritzacions de forma privada al concursant.
 • L’ús de qualsevol dada personal de tercers (nom, cognoms, o altres) ha de tenir el consentiment de la persona esmentada. El jurat es reserva el dret de demanar aquesta autorització de forma privada al concursant.
 • El microrelat ha de ser respectuós i no pot contenir cap mena de desqualificació directa ni indirecta. Els microrelats que el jurat consideri que tenen un contingut ofensiu o inapropiat seran eliminats del concurs.
 • Els participants han de ser majors de 18 anys i han d’acceptar les condicions del concurs. El compte ha de ser obert, no privat.
 • El termini de publicació dels microrelats comença el dimecres 16 d’abril de 2018 i acaba el 29 d’abril de 2018 a les 23.59 h.
 • El jurat pot no admetre una participació si el perfil de Twitter no correspon a un usuari real o si es detecta que és una participació fraudulenta. També es reserva el dret de desqualificar els microrelats que no compleixin les bases o les directrius generals marcades per la plataforma de Twitter específica per a concursos.
 • El relat guanyador el decidirà el jurat, i la seva decisió és inapel·lable. Si ho considera oportú, el jurat pot decidir no atorgar el premi, de manera que quedaria desert. El nom del guanyador o la guanyadora es donarà a conèixer durant el mes de maig d’enguany.
 • Les persones que participen en el concurs accepten que l’ICS reprodueixi i faci difusió dels microrelats a través dels diferents canals de comunicació institucionals.
 • El premi no pot ser objecte de canvi, alteració o compensació a petició del concursant guanyador, i tampoc no es pot substituir per diners.

Difusió i drets de propietat intel·lectual

Les persones interessades a participar en aquest concurs, pel simple fet d’enviar els seus microrelats, autoritzen l’ICS a fer-ne ús, explotació i difusió, amb relació a activitats promocionals i de publicitat del concurs, sense cap limitació temporal o territorial. En cas que l’organització vulgui fer ús de les obres presentades a concurs fora d’aquest àmbit, en sol·licitarà l’autorització a l’autor o autora.

L’ICS contactarà amb la guanyadora o el guanyador per tal d’informar-lo de la concessió del premi, així com també per demanar-li qualsevol altra dada personal necessària. La persona guanyadora disposarà d’un termini màxim de dos dies naturals, des de la comunicació, per manifestar si accepta o rebutja el premi. S’entendrà que rebutja el premi en cas que no l’accepti expressament dins el termini establert. En el cas que la persona guanyadora no hagi estat localitzada durant els dos dies naturals següents a la resolució del jurat o que hagi renunciat al premi, l’organització pot decidir si el declara desert o si selecciona una altra obra i readjudica el premi concedit.

L’organització es reserva el dret de comunicar públicament el nom i els cognoms de la guanyadora o del guanyador, així com la possibilitat d’utilitzar el microrelat en totes les activitats relacionades amb el premi, o amb finalitats promocionals o publicitàries del concurs, sense que el guanyador o la guanyadora tinguin dret a rebre cap mena de contraprestació a canvi.


Font: Institut Català de la Salut
Aquesta entrada s'ha publicat en Diada de Sant Jordi, Eap Montserrat, ICS Catalunya Central, Institut Català de la Salut i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.