Cuidem la teva seguretat, dona’ns un cop de mà

L’ICS impulsa la campanya “Cuidem la teva seguretat, dona’ns un cop de mà”, per promoure una actitud activa dels pacients davant de situacions clau per a la seguretat com, per exemple, la presa de medicaments.

poster_SP_mans

L’organització ha adaptat un material d’Osakidetza-Servei Basc de Salut, i el difondrà a tota la xarxa sanitària.

Promoure la seguretat dels pacients apoderant-los amb missatges clau. Aquest és l’objectiu de la campanya “Cuidem la teva seguretat, dona’ns un cop de mà” que es posa a disposició dels centres i serveis de l’ICS per conscienciar de la importància de la seguretat durant tot el procés assistencial.

La campanya és una adaptació d’una iniciativa d’Osakidetza-Servei Basc de Salut. En el cartell, s’informa sobre com actuar en cinc situacions clau per a la seguretat dels pacients.

  • Identifica’t. Ensenya sempre la targeta sanitària, el DNI o el passaport.
  • Coneix el teu tractament. Has de saber quins medicaments prens i com, quan i per a què els has de prendre. Demana el teu pla de medicació i porta’l a les visites que facis als centres sanitaris.
  • Verifica la documentació que se’t lliura. Comprova que hi consten correctament el teu nom i cognoms.
  • Si ets al·lèrgic, fes-ho saber sempre. Recorda-ho a les persones que t’atenen.
  • No et quedis amb dubtes. Consulta’ls amb els professionals perquè et puguis cuidar adequadament.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins l’estratègia de l’ICS per millorar la qualitat assistencial i seguretat dels pacients tal com estableix el Pla d’acció de l’organització en la línia estratègica 3: Promoure el lideratge, la cultura i la participació en qualitat i seguretat.

Aquesta entrada ha esta publicada en Departament de Salut, Eap Montserrat, Institut Català de la Salut, Seguretat dels pacients. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.