Targeta sanitària europea (TSE)

tarjeta-sanitaria-europea-redim-w800-h500

La Targeta sanitària europea (TSE), és el document personal e intransferible, que acredita el dret del seu titular a rebre les prestacions sanitàries que siguin necessàries, des del punt de vista mèdic, durant la vostra estada temporal por motius de treball, estudis, turisme, en el territori de la Unió Europea, de l’Espai Econòmic Europeu i a Suïssa, tenint en compte la naturalesa de les prestacions i la durada de la estança, d’acord amb la legislació del país de estada.


Sol·licitud i renovació

Per internet, no cal disposar de certificat digital per accedir a aquest servei al portal de la Seguretat Social.

En alguns supòsits no es podrà sol·licitar la TSE a través d’aquest servei, sinó que caldrà personar-se en qualsevol dels centres d’atenció i informació de la Seguretat Social (CAISS), tel.: 900 16 65 65. Ja que cal aportar documentació que acrediti el dret a exportar les prestacions sanitàries.

Qualsevol que sigui la forma de sol·licitud de la TSE, aquesta s’enviarà al domicili del sol·licitant en un termini no superior a 10 dies; en cap cas no es lliurarà en mà.

Si no es pot obtenir la TSE, es podrà sol·licitar un certificat provisional substitutori (CPS).


Validesa

La targeta sanitària europea (TSE) és vàlida per 2 anys i s’hi indica la data de caducitat. La utilització de la TSE durant el seu període de validesa es troba condicionada al fet que el seu titular continuï reunint els requisits que van donar lloc a la seva obtenció. En un altre cas, les despeses que s’originin podrien ser reclamats en concepte de prestacions indegudes, d’acord amb el que preveu l’article 76 del Reglament (CE) 883/04.

És important que abans de realitzar un desplaçament a qualsevol país de l’Espai Econòmic Europeu (1) o a Suïssa, comproveu que disposa de TSE i que el seu període de validesa comprèn la data de tornada prevista. Si no és així, sol·liciti una nova TSE per assegurar la cobertura sanitària durant la seva estada.

(1) Estats en què té validesa la TSE:

Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria Irlanda, Islàndia, Itàlia, Letònia, Liechtenstein, Lituània, Luxemburg, Malta, Noruega, Països Baixos, Polònia, Portugal, Regne Unit, República Txeca, Romania, Suècia i Suïssa.

Només en el cas que la seva TSE no fos acceptada al país d’estada, vostè pot dirigir-se a la xarxa SOLVIT (solvit@ue.maec.es), servei gratuït per a la resolució de problemes entre administracions que apliquen els reglaments comunitaris de Seguretat social.

 

Aquesta entrada s'ha publicat en Eap Montserrat, INSS, Sol·licitud de la targeta sanitària europea (TSE), Targeta sanitària europea i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.