Consells i propostes per gaudir de l’estiu

impacte2016

L’estiu comença el 21 de juny, solstici d’estiu, i acaba el 23 de setembre, coincidint amb l’equinocci de tardor. És l’estació més càlida de l’any, l’època en què els dies són més llargs i les nits més curtes. L’estiu és temps de platja, excursions, festes patronals, festivals i vacances.

En aquest portal us oferim consells i recomanacions, que us poden ser útils per treure profit de l’estiu, agrupats en tres grans categories: activitats d’estiu, consells de seguretat, i beques i ajuts. 

Consells

Protecció Civil ha millorat el seu visor de platges i enguany permet accedir a la previsió de meduses a cada municipi amb 24 o 48 hores d’antelació.


Seguretat a les platges

platja.jpg_1812782344

Platja de l’Arenal (Hospitalet de l’Infant)

Cal tenir cura abans de banyar-se a les platges. Procureu banyar-vos en zones vigilades. Abans de fer-ho, fixeu-vos en la senyalització de les banderes per saber si l’aigua és apta per al bany.

Al web de Seguretat a les platges trobareu tota la informació que cal saber per gaudir de la platja amb seguretat, des de les recomanacions de bany fins a l’exposició solar o la presència de meduses. I no us oblideu de mirar quina bandera oneja, trobareu el significat de cadascuna al web.

Informació relacionada


Incendis forestals

incendis.jpg_1647321968Catalunya és un país de clima mediterrani amb molta massa forestal. A l’estiu, la sequera i el vent eleven sovint el risc d’incendi forestal. Per aquest motiu, està prohibit fer foc al bosc entre el 15 de març al 15 d’octubre i cal seguir també un seguit de consells de seguretat per minimitzar-ne els riscos.

Informació relacionada


Nivell d’ozó troposfèric

ozo.jpg_1651939573L’ozó és un gas incolor, invisible i d’olor agradable. Es tracta d’una molècula de caràcter molt reactiu formada per tres àtoms d’oxigen. Si l’ozó es troba per sota dels 10 quilòmetres d’alçada, és a dir, a la troposfera, i en concentracions prou elevades, es considera un contaminant atmosfèric, ja que pot provocar tos, irritacions a la faringe, irritacions al coll i als ulls, dificultats respiratòries, disminució del rendiment, empitjorament de la funció pulmonar, símptomes de malestar general: cansament, mal de cap i decaïment.

Informació relacionada


Radiació solar

ultravioleta.jpg_1655633657Consulteu l’evolució de l’índex Ultraviolat al llarg del dia amb els diferents estats del cel i per altituds, al litoral, a l’interior i al Pirineu.

Informació relacionada


Protegiu-vos de la calor

exposicio.jpg_1653786615Amb l’estiu arriben les temperatures altes i la calor. A mesura que la temperatura de l’aire puja, el cos es manté fresc amb l’evaporació de la suor, però si fa molta calor i hi ha humitat aquest procés d’evaporació s’alenteix i la temperatura corporal pot elevar-se fins a nivells perillosos. La calor excessiva pot arribar a perjudicar la salut.

Informació relacionada


Activitat física a l’estiu

bici.jpg_939904882El període de vacances que aquests dies estan gaudint moltes persones acostuma a ser un moment escollit per realitzar activitat física. L’exercici, moderat i regular, és beneficiós per a totes les edats i l’estiu també és una bona època per practicar-lo. L’Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut ha fet una crida perquè l’esport a l’aire lliure –o en un entorn sense aire condicionat– es procuri dur a terme entre les hores més fresques del dia, que acostumen a ser a primera hora del matí o al vespre.

Informació relacionada


Nits d’estiu, la importància d’un oci segur i saludable

oci.jpg_1566052120L’Agència de Salut Pública de Catalunya engega a l’estiu una campanya destinada a vetllar per un oci segur i saludable. Consisteix en promoure entorns on es puguin obtenir begudes sense alcohol a preus assequibles, fer complir la normativa que prohibeix tant la promoció de begudes alcohòliques, com la venda d’alcohol i tabac a menors de 18 anys. Reduir l’oferta i la tipologia de begudes de graduació més alta i vetllar per evitar adulteracions.

Informació relacionada


No et distreguis al volant

conduint.jpg_880799538El Servei Català del trànsit ha engegat una campanya per reduir les distraccions al volant procedents de trucades o missatges al mòbil o la tauleta. Per fer-ho ha creat una aplicació mòbil gratuïta, Conduint, que detecta que l’usuari està conduint i permet respondre amb un SMS a les trucades i missatges entrants. També permet respondre les trucades entrants i realitzar trucades quan estigui en ús un dispositiu de mans lliures Bluetooth. Així mateix, avisa l’usuari de les trucades efectuades per persones concretes un cop finalitzada la conducció.

Informació relacionada


Grans retards en vols

avio.jpg_1563281557Avís de l’Agència Catalana de Consum als passatgers afectats per cancel·lacions o grans retards de vols per circumstàncies extraordinàries (huracà, tempestes, vagues…) i consells de com cal actuar en cada cas.

Informació relacionada


Fer servir el mòbil a l’estranger

mobil.jpg_1566052120La “itinerància internacional” (roaming) permet fer servir el mòbil amb el mateix número fora del país d’origen. Les tarifes d’itinerància són molt més elevades que les tarifes nacionals normals ja que estan gestionades per un altre operador. L’Agència Catalana de Consum recomana que, abans de sortir de viatge, hem d’informar-nos de les tarifes d’itinerància del nostre operador de telefonia mòbil, i saber si té alguna oferta especial. L’usuari pot elegir un operador estranger determinat però, si no ho fa, l’operador l’orientarà automàticament cap a una xarxa amb la què estigui associat.

Informació relacionada

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Consells per a l'estiu, Eap Montserrat, Estiu, gencat.cat, La Calor, Seguretat a les platges. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s