Dia Internacional de la Llevadora

Dones i nounats: al cor de l’obstetrícia

ev_nadons.jpg_1241864195

Imatge: Canal Salut

L’objectiu d’aquesta commemoració és reconèixer la feina de les llevadores, que és clau per aconseguir reduir les morts i la discapacitat maternes i dels nounats arreu del món. La celebració, promoguda per la Confederació Internacional de Llevadores, s’inicià el 1992 arran de les peticions fetes per diverses associacions professionals a finals dels anys vuitanta.

Enguany, amb el lema “Dones i nounats: al cor de l’obstetrícia”, aquest esdeveniment es basa en quatre missatges claus:

  • Les llevadores tenen cura de les dones i els nadons i en promouen la salut i el benestar.
  • Les llevadores qualificades ofereixen la millor atenció a la dona embarassada. La seva tasca s’associa a menys prematuritat, menys intervencions durant el part, estades hospitalàries més curtes i augment de la lactància materna pel que fa a l’inici i la durada.
  • Totes les dones haurien de tenir accés a l’atenció especialitzada d’una llevadora qualificada.
  • Cal invertir en la millora de l’educació i augmentar el nombre de llevadores.

A Catalunya hi ha definida una cartera de serveis d’atenció a la salut sexual i reproductiva, de la qual cal destacar la responsabilitat de les llevadores sobre les activitats de promoció i prevenció de la salut, de diagnòstic i d’atenció en els processos normals i fisiològics.


Més informació
Aquesta entrada s'ha publicat en Eap Montserrat, Llevadores i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.