S’estén la inscripció dels nadons des de l’hospital

El tràmit evita els desplaçaments dels progenitors al Registre

La inscripció dels nadons en el Registre des dels centres sanitaris és immediata i evita desplaçaments dels progenitors al Registre Civil. Durant el mes d’abril el servei estarà disponible als hospitals públics de les regions sanitàries Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre i s’anirà implantant paulatinament a la resta de regions sanitàries fins a finals d’any.

Quan es pot sol·licitar?

Es pot demanar en el cas de fills matrimonials, si un dels progenitors és espanyol; també en el cas de fills matrimonials, quan ambdós progenitors siguin estrangers però de la mateixa nacionalitat,  i en el cas de fills de parelles no casades, si la filiació s’estableix només amb la mare o si el pare biològic està present i tots dos signen la sol·licitud.

La sol·licitud s’ha de fer en el termini de 72 hores després del naixement i cal aportar el certificat mèdic de naixement que lliura l’hospital, el DNI, NIE o passaport d’ambdós progenitors, o de la persona sol·licitant si no és cap d’ells i el llibre de família o certificat de matrimoni en el cas que falti la signatura d’un progenitor.

El nadó s’inscriurà de manera immediata i, una vegada feta la inscripció, el Registre Civil enviarà als progenitors el certificat literal de naixement per correu postal o per correu electrònic.

La petició s’ha de fer dins les 72 hores posteriors al naixement.
nadó

 

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Comunicació del Govern, Eap Montserrat, gencat.cat, Generalitat de Catalunya i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s