Dia Mundial de la Tuberculosi

Amb motiu del Dia Mundial de la Tuberculosi, que se celebrarà el 24 de març de 2016, l’OMS demana als governs, les comunitats, la societat civil i el sector privat que actuïn «Units per posar fi a la tuberculosi». L’OMS i els seus associats estan promovent el diàleg i la col·laboració per unir les persones i les comunitats mitjançant enfocaments nous amb la intenció de posar fi a l’epidèmia de tuberculosi (TB).

Aquests esforços pluridisciplinars i multisectorials permeten, de manera general, accelerar els progressos cap a l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), contribuint al mateix temps a altres esferes, com l’eliminació de la pobresa i la promoció de la cobertura sanitària universal, la salut materna i infantil, la protecció social i la justícia.

El lema «Units per posar fi a la TB» de l’OMS engloba els quatre subtemes següents:

  • Junts previndrem la TB eliminant la pobresa
  • Junts detectarem, tractarem i curarem millor la tuberculosi
  • Junts acabarem amb l’estigmatització i la discriminació
  • Junts promourem la investigació i la innovació

A propòsit del Dia Mundial de la Tuberculosi

El Dia Mundial de la Tuberculosi, que se celebra el 24 de març, és una oportunitat per conscienciar sobre l’enorme càrrega de la malaltia. Cada any es produeixen 1,5 milions de morts relacionades amb la TB, pel que aquesta malaltia infecciosa és una de les més letals a tot el món.

La TB, la TB associada a la infecció pel VIH i la TB multirresistent representen una amenaça per al desenvolupament i la seguretat sanitària mundial. Aquest dia també ofereix l’oportunitat de ressaltar la intensificació dels esforços mundials, en el marc dels ODS, per posar fi a l’epidèmia de TB per 2030.

L’estratègia Fi a la Tuberculosi de l’OMS

L’estratègia «Fi a la Tuberculosi» de l’OMS té com a objectiu posar fi a l’epidèmia de la malaltia per a 2030, i la seva visió és la d’un món sense TB i sense cap mort, malaltia o sofriment provocats per la TB. S’hi descriuen les mesures que han d’adoptar totes les parts interessades per possibilitar l’atenció centrada en el pacient, propiciar canvis audaços en les polítiques i els sistemes sanitaris i promoure una intensificació de les investigacions i les innovacions per posar fi a l’epidèmia i eliminar la TB.


Més Informació

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Dia Mundial de la Tuberculosi, Eap Montserrat, Organització Mundial de la Salut i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s