Cribratge > Codi europeu contra el càncer

punt12-1.png_796588395Alguns tipus de càncer poden ser detectats itractats abans que causin símptomes. Es coneix com a cribratge les accions encaminades a la detecció del càncer, o de les condicions que poden portar al càncer, en persones que no tenen símptomes.

El principal objectiu del cribratge en el càncer és prevenir la mort per càncer. El cribratge també pot fer que sigui possible l’ús de mètodes de tractament menys greus, si el càncer es detecta a temps. Per a alguns tipus de càncer, com el càncer de coll uterí i càncer d’intestí, el cribratge pot realment prevenir el desenvolupament del càncer.

A la Unió Europea, es recomana el cribratge dels càncers de còlon, de mama i de coll uterí, quan s’ofereix com a part d’un programa organitzat amb els recursos adequats per a garantir una alta qualitat. Els programes de cribratge de càncer de mama organitzats s’estableixen actualment a la majoria de països de la Unió Europea, i en diversos països podem trobar també cribratge de càncer d’intestí i de coll uterí.

La Comissió Europea ha publicat les directrius generals, desenvolupades per experts, que cobreixen tots els aspectes de còlon, mama i detecció de càncer cervical. Aquestes guies europees ofereixen principis i protocols detallats. En definitiva, tota una sèrie de normes i recomanacions que, si se segueixen, garanteixen que la població rebi un servei de cribratge d’alta qualitat.

Si a vostè li agradaria participar en el cribratge del càncer, però no està segur que hi hagi un programa al seu país, poseu-vos en contacte amb el Departament de Salut.
Imatge i font: Canal Càncer
Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Canal Salut, Càncer, Càncer de Mama, Cribatge, Dia Mundial Contra el Càncer 2016, Eap Montserrat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s