Hi ha una forta evidència que les persones poden reduir el seu risc de càncer mitjançant l’adopció d’hàbits alimentaris i d’activitat saludables.
En les poblacions europees, les persones que segueixen un estil de vida saludable i s’adhereix a les recomanacions per a la prevenció del càncer tenen un risc estimat de 18% menor de càncer en comparació amb persones la forma de vida i el pes no s’ajusten a les recomanacions.Aquesta reducció del risc es va estimar per a un estil de vida saludable que inclogui: tenir una massa corporal normal (índex de massa corporal [IMC] entre 18,5 i 24,9 kg/m2) i evitar els aliments que promouen l’augment de pes, com ara les begudes ensucrades i menjar ràpid; moderadament actiu durant almenys 30 minuts per dia; lactància (per a les dones); menjar principalment aliments d’origen vegetal; limitar el consum de carns vermelles; evitar les carns processades; i limitar el consum de begudes alcohòliques.
Imatge i font: Canal Càncer
Retroenllaç: Alimentació i prevenció del càncer | EAP Vic Nord
Retroenllaç: Alimentació i prevenció del càncer | EAP Plaça Catalunya
Retroenllaç: Alimentació i prevenció del càncer | EAP Sallent
Retroenllaç: Alimentació i prevenció del càncer | ICS Catalunya Central
Retroenllaç: Alimentació i prevenció del càncer | Blog EAP Navàs-Balsareny
Retroenllaç: Alimentació i prevenció del càncer | EAP Vilanova del Camí
Retroenllaç: Alimentació i prevenció de càncer | EAP Santa Eugènia de Berga
Retroenllaç: Alimentació i prevenció del càncer | EAP Sant Quirze de Besora
Retroenllaç: ALIMENTACIÓ I PREVENCIÓ DEL CÀNCER | EAP Montserrat