Vacunació i infeccions > Codi europeu contra el càncer

Punt11-1.png_1658547991Poques persones associen la infecció amb el càncer, però gairebé una cinquena part de tots els càncers al món són causades peragents infecciosos, com virus i bacteris. Entre les infeccions més importants associades amb càncers hi ha els virus del papil•loma humà (VPH) que poden causar la majoria de càncers cervicals i anals, així com una fracció dels càncers orals; el virus de l’hepatitis B (VHB) i el virus de l’hepatitis C (VHC), que pot causar càncer de fetge; i l’Helicobacter pylori, que és un bacteri que pot causar càncer de l’estómac. 

La Infecció pel virus de la immunodeficiència humana (VIH) no causa càncer directament, però les persones amb VIH tenen un major risc de desenvolupar certs tipus de càncer, ja que el sistema immunològic està debilitat. Les vacunes són la forma més eficaç de prevenció d’algunes d’aquestes infeccions.

Les vacunes altament eficaces contra el VHB han estat disponibles des de fa diverses dècades i la majoria dels països inclouen la vacunació del VHB en els seus programes d’immunització infantil; la vacunació també és molt eficaç en la prevenció de la infecció amb els tipus de VPH que causen la majoria dels càncers cervicals.Imatge i font: Canal Càncer

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Calendari de vacunacions, Canal Salut, Càncer, Dia Mundial Contra el Càncer 2016, Eap Montserrat, Vacunes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.