Espai lliure de fum > Codi europeu contra el càncer

punt2.png_796588395L’exposició al fum del tabac a la feina i a casa està associat a malalties prevenibles, incloent el càncer. La casa pot ser un lloc freqüent d’exposició al fum per al fumador passiu. A tot Europa, hi ha diferències en l’adopció de la prohibició de fumar a les llars, amb la prevalença de llars lliures de fum que van des del 31% fins a més del 90% entre els diversos països. La prohibició de fumar a casa i al cotxe és desitjable i assolible (per part de fumadors i no fumadors).

L’adopció de polítiques antitabac integrals, especialment en els països d’Europa on encara es permet fumar en el lloc de treball, és, tal com s’exposa en l’article 8 del Conveni Marc per al Control del Tabac (CMCT), de l’Organització Mundial de la Salut, la millor opció per garantir que tots els ciutadans treballadors estiguin igualment protegits del fum de tabac.

La Recomanació del Consell de la Comissió Europea de 30 de novembre de 2009, sobre ambients lliures de fum, amb base en l’article 8 del CMCT OMS, va demanar als estats membres l’aplicació dels ambients lliures de fum als llocs públics i de treball tancats i en el transport públic. El nivell d’exhaustivitat i l’execució d’aquestes prohibicions varia segons els països.


Imatge i font: Canal Càncer

Aquesta entrada ha esta publicada en Canal Salut, Càncer, Deixar de fumar, Dia Mundial Contra el Càncer 2016, Eap Montserrat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.