Joguines saludables i segures

El joc és un aspecte essencial del desenvolupament infantil. Les joguines són recursos molt útils per estimular el joc dels infants, però a l’hora d’escollir-les, s’ha de protegir la salut i la seguretat dels més petits seguint les recomanacions següents:

proteccio_infants_imatge_2.jpg_975142451

 • Quan compreu joguines, feu-ho sempre en botigues de confiança i conserveu la factura o el tiquet de compra per si necessiteu fer alguna reclamació. Si en compreu d’usades o us les regalen, comproveu sempre que estan en bon estat.
 • Llegiu les instruccions i les advertències del fabricant. El segell CE de la joguina indica que compleix la normativa europea de seguretat, rebutgeu les que no el porten.
 • Escolliu sempre joguines apropiades per l’edat i les capacitats de l’infant. No permeteu que els infants de 0 a 3 anys utilitzin joguines que porten una advertència que indiqui que no són aptes per als menors de 36 mesos o la icona que apareix a la dreta.
 • Els videojocs porten una icona que indica si els continguts són inapropiats per als infants de menys d’una edat determinada. Respecteu aquestes indicacions.
 • No adquiriu joguines amb elements desmuntables de grandària petita per evitar el risc que puguin empassar-se’ls i patir complicacions greus com ara l’asfíxia.
 • Les joguines amb cordes o cordons llargs poden enredar-se en el coll dels infants i escanyar-los. No pengeu joguines amb cordons, llaços o cintes llargs del bressol.
 • Les pistoles i els arcs de joguina, i algunes joguines voladores, poden causar lesions als ulls. Si els infants utilitzen aquest tipus de joguines, assegureu-vos que les fletxes o els projectils tinguin ventoses o altres proteccions, i que els infants no disparin llapis, claus o altres objectes amb punxa.
 • Seguiu les instruccions d’ús i muntatge de les joguines, i conserveu-les en un lloc on pugueu trobar-les.
 • Superviseu els infants mentre juguen. Assegureu-vos que els infants utilitzen de manera apropiada les joguines. És convenient que els infants portin casc quan van en bicicleta, patinet, patins o altres joguines semblants.
 • Comproveu periòdicament el bon estat de les joguines. Les joguines trencades o desgastades poden posar en perill la salut i la seguretat dels infants; elimineu-les immediatament.
 • Retireu els embolcalls. Assegureu-vos que els infants no juguen amb bosses de plàstic, que podrien fer que s’asfixiessin.
 • Ensenyeu als infants a endreçar les joguines quan acabin de jugar. Les joguines abandonades per terra o a les escales poden provocar caigudes greus.
 • Les piles de les joguines elèctriques han d’estar provistes d’una tapa segura que no permeti que els infants pugin accedir-hi. La ingestió d’una pila o la introducció en l’organisme per mitjà del nas o l’oïda poden causar lesions greus. Si sospiteu que un infant s’ha introduït una pila al cos, adreceu-vos immediatament als serveis d’urgències.

Imatge i font: Canal Salut

 

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Canal Salut, Eap Montserrat, gencat.cat i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s