Protecció solar. Consells per a l’estiu

Amb l’arribada de l’estiu, augmenten les activitats a l’aire lliure i l’exposició al sol. El sol és font de salut però cal prendre’l amb cura, evitant sempre la sobreexposició solar.

  • Comenceu a prendre el sol de manera gradual.
  • Resteu en espais d’ombra en les hores centrals del dia entre les 12 del migdia i les 4 de la tarda quan la intensitat de les radiacions solars és més intensa i la possibilitat de cremades solars és més gran.
  • Apliqueu filtre solar amb factor de protecció adequat al tipus de pell vint o trenta minuts abans de l’exposició al sol i cada dues hores, després de cada bany o si se sua molt.

Protecció dels nadons i els infants

Els nadons i els infants durant els primers anys de vida són molt sensibles als efectes de les radiacions solars i als cops de calor, per això se’ls ha de protegir de l’exposició directa al sol i donar-los aigua perquè mantinguin una bona hidratació.

  • Durant el primers mesos de vida, eviteu exposar-los a les radiacions directes del sol, encara que estigui ennuvolat i, sobretot, eviteu que els toqui el sol directament sobre el cap.
  • Eviteu sortir a passejar les hores de més calor del dia, quan la intensitat de les radiacions solars és més alta, entre les 12 del migdia i les 4 de la tarda. Si esteu a l’aire lliure busqueu espais d’ombra. En el cotxe eviteu el sol directe utilitzant cortines para-sol.
  • Els infants, quan estiguin al sol, sempre han d’estar protegits amb roba i portar el cap tapat amb un barret que els protegeixi les orelles i el clatell.
  • Recordeu, també, que els infants petits, amb l’arribada de la calor i la pujada de les temperatures durant els mesos d’estiu, estan especialment exposats a patir cops de calor i deshidratació. Els infants tenen una menor capacitat d’expressar la set; per tant, és important tenir-ho en compte i oferir-los aigua perquè estiguin hidratats.

Aquestes recomanacions són vàlides tant si esteu de vacances a la platja com a la muntanya.


Fotoprotecció i càncer de pell

La utilització de fotoprotectors no s’ha de considerar una manera segura de perllongar l’exposició al sol.

Aquesta entrada s'ha publicat en Consells per a l'estiu i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.