Arriba l’estiu, me’n vaig al poble. Em serveix la targeta sanitària de Catalunya?

fichero_2927_20111214Quan s’apropa l’estiu molta gent es mou fora de Catalunya, ja sigui per anar al poble dels seus orígens o per vacances. I molts es passen pel nostre CAP, ja que tenen el dubte de si els serveix la targeta sanitària indivudual (TSI) de Catalunya.

Resta d’Espanya

En els desplaçaments a la resta de l’Estat espanyol, la TSI ens serveix per accedir al sistema sanitari públic.

La persona desplaçada ha de constar d’alta en el Sistema Nacional de Salut.

“El pacient té dret a rebre, per part del servei de salut de la comunitat autònoma en la qual es trobi desplaçat, l’assistència del catàleg de prestacions del SNS que pogués requerir, en les mateixes condicions i idèntiques garanties que els ciutadans residents en aquella comunitat autònoma”(RD 1030/2006).”

El vostre metge de família us pot avançar receptes pels medicaments que preneu per un període màxim de 60 dies. Si la vostra estància serà superior a 60 dies, el vostre metge us ha d’elaborar un informe mèdic per tal que us puguin fer les receptes en el vostre lloc de destinació.

També heu de portar informe si feu tractament anticoagulant.


Fora d’Espanya

Si el vostre viatge és a algun país de la Unió Europea, o de l’Espai Econòmic Europeu o a Suïssa heu de portar la targeta sanitària europea, que heu de demanar a l’INSS.

458x228_european_healthcard2_0


Si el vostre lloc de destinació es un altre país, fora de la Unió, podeu comprovar si Espanya te algú tipus de conveni bilateral amb el país de destinació.


Font: CAP Guineueta

Aquesta entrada s'ha publicat en CAP Guineueta, Consells per a l'estiu, Eap Montserrat, INSS, Sistema Nacional de Salut, Targeta sanitària europea, TSI i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.