Viatges i oci. Consells per a l’estiu

viatgefamiliar.jpg_981550934A l’estiu gaudim més del nostre temps lliure i acostumem a realitzar activitats no quotidianes que poden comportar riscos, especialment les que es realitzen a l’aire lliure.

Si teniu pensat marxar de viatge, us heu d’informar bé de les característiques del país de destí i de les mesures que heu de prendre per gaudir de l’experiència amb bona salut. La visita a un país exòtic pot comportar l’obligació de vacunar-vos prèviament per a la prevenció de determinades malalties.


Desplaçaments en automòbil i motocicleta

imatge_desplacaments_viatges_i_oci.jpg_980627413Amb l’augment del nombre de desplaçaments en automòbil i motocicleta amb motiu de les vacances, és freqüent que també s’incrementi el nombre de persones que pateixen lesions derivades de col·lisions i atropellaments. El consum de begudes alcohòliques i altres drogues i l’excés de velocitat fan augmentar el risc i la gravetat de les lesions causades pel trànsit.

Aquest estiu viatgeu amb seguretat: utilitzeu sempre els dispositius de seguretat reglamentaris (cinturó de seguretat, sistemes de retenció infantil, casc), respecteu les limitacions de velocitat, no conduïu després de consumir begudes alcohòliques i eviteu conduir de forma perllongada quan el cansament i la son us poden afectar.


Les infeccions de transmissió sexual

imatge_ts_viatges_i_oci.jpg_980627413Amb motiu de les vacances, alguns factors com el descans de les obligacions usuals, els canvis de l’entorn social -sovint per viatge- i un consum més elevat d’alcohol/drogues poden influir i fer augmentar els comportaments sexuals que provoquen risc d’infecció.

Les malalties de transmissió sexual són un grup d’infeccions que es transmeten per relacions sexuals no protegides i algunes també pel contacte íntim de pell amb pell. Estan esteses per tot el món, si bé amb freqüències molt variables segons els països.

És per això que cal augmentar l’alerta per evitar les relacions sexuals no protegides. La utilització del preservatiu protegeix enfront del VIH i algunes infeccions de transmissió sexual. Recordeu incloure en l’equipatge els preservatius i seguiu les instruccions per a la seva conservació.

Si teniu dubtes, si penseu que us podeu haver infectat, o que la vostra manera d’actuar us posa en risc d’infectar-vos, adreceu-vos als professionals sanitaris. Cal saber que un diagnòstic precoç evitarà la majoria de complicacions d’aquestes infeccions. També podeu trucar al telèfon de la SIDA 900 21 22 22 (informació confidencial i gratuïta).


Imatge i font: Canal Salut
Aquesta entrada s'ha publicat en Canal Salut, Consells per a l'estiu, Eap Montserrat, Transmissió sexual, unitat de Salut Internacional i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.